hire

We gaan over naar de hire-fase van zodra iemand besluit om te solliciteren. Het talent verwacht een vervolg op de beleving die hen overtuigde om die stap te zetten. Jouw doel? Die beleving doortrekken in het verdere sollicitatieproces.

sollicitatieproces

Wat gebeurt er van zodra een geïnteresseerde kandidaat -een sterk talent – op die sollicitatieknop heeft geduwd? En meer nog: hebben sollicitanten zicht op wat ze kunnen verwachten van het verdere verloop? 

KPI-based opvolging

Vaak is die opvolging van sollicitaties gebonden aan interne KPI’s die zorgen voor structuur en professionaliteit in jullie aanwervingsproces. Wat zijn jullie interne KPI’s tijdens het aanwervingsproces?

 

onboarding

“Welcome on board!” De eerste stap na het getekend contract, is de ‘onboarding’. Je wil jouw nieuwe medewerker warm onthalen, en liefst een stap verder gaan dan het aanwijzen van het koffieapparaat. 

opleidingen

Via STICKY TALENT kunnen we onze talentpool van HR- en recruitmentexperten aanspreken om jouw interne medewerkers te begeleiden op vlak van aanwerving-, opvolging- en onboardingprocessen. 

 

ambassadeurschap

Wie zijn jullie fans? Hoe praten zij over jouw bedrijf?
Wat is hun perceptie van jouw bedrijf? Waarom zijn zij fan? Strookt het met wat je wil uitstralen?
Hoe kunnen we jullie fans inzetten om jouw werkgeversmerk mee naar buiten te brengen?